Få den perfekta grunden till din makeup

Ett vackert ansikte med lyster och liv får du genom att lägga en bra grund. När du använder rätt produkter i rätt ordning trollar du bort pigmentfläckar, rodnader och trötta ögon. Du kan snabbt och enkelt lägga en foundation som kändisarna.

  1. Primer – det första lagret är en primer som återfuktar huden, ger lite täckning och ska gärna matcha din egen hud eller var en nyans ljusare.
  2. Foundation – andra lagret ska blandas noga och arbetas in i huden. Försök att hitta en ton som matchar din hud och var inte rädd att blanda två för att uppnå rätt resultat. Glöm inte hals och under hakan för att slippa en skarp kant.
  3. Concealer – den här fungerar för sig själv för den som vill lägga en snabbare grund. En concealer ska inte användas i hela ansiktet, fokusera på de områden där du vill ha jämnare hud. Idealt är under ögonen och runt en röd näsa. De finns både som kräm och pennor.
  4. Konturer – vill du verkligen trolla med dina drag och framhäva det bästa ska du använda konturpennor och mörkare foundationkräm. Skapa dina egna skuggor och använd ljust puder eller kräm för att framhäva höga kindben, en smalare näsrygg eller lyft ögonbrynen. Det krävs lite träning för att bli bra på konturer, det är lätt att överdriva och få tydliga övergångar. Det gäller att ha bra svampar och penslar för att blanda ut krämerna.
  5. Puder – femte lagret ska vara ett transparent puder som fixerar och skyddar de tidigare lagren. Pudret tar också bort glansen ur ansiktet. När ansiktet framstår som matt ser det också jämnare och fräschare ut.