Anpassa ögonskuggan

Ögonskugga är något som kan appliceras på många sätt. Men bara för att man har lärt sig ett sätt att göra detta betyder inte att det är den bästa metoden för ens egna ögon. Genom att lära sig vad som funkar bäst för en själv kommer man att kunna få mycket snyggare effekter.

Som bas kommer man oftast vilja använda tre olika produkter:

  1. Highlighter
  2. Basskugga
  3. Effektskugga

Fördelningen mellan dessa tre är det viktiga när det gäller att få till ett riktigt snyggt resultat.

Satsar man alltid på högkvalitative produkter så slipper man ofta de värsta problemen som annars kan uppstå. Titta till exempel i butiken Bubblebox för många bra förslag.

Ett väldigt viktigt steg i detta arbete är att välja rätt färg. Visst kan man köra på säkra kort och välja brun eller beige ögonskugga. Men vill man verkligen framhäva ögonen är detta inte det bästa valet.

För blåa ögon

Blå ögon framhävs bäst med varma kontrastfärger. Detta inkluderar färger som orange, rosa och rött. Det man absolut bör undvika är blå ögonskugga då det bara kommer att dämpa ögonens färg.

För gröna ögon

Gröna ögon kommer i många olika nyanser och man kan behöva testa sig fram för att hitta det som passar bäst.  Lila är ofta ett säkert val som verkligen får gröna att stå ut. Om ens ögon är på gränsen mellan blå och grön kan man satsa på röd ögonskugga då det passar för båda ögonfärgerna.

För bruna ögon

Bruna ögon är inte alltid bara bruna utan kan ha inslag av andra färger. Något som man också ta med i beräkningen:

  • Gulbruna ögon passar riktigt bra med lila ögonskugga de också. Det är av samma anledning som med grönt då både grönt och gult framhävs av lila.
  • Oragebruna ögon, som för övrigt är väldigt vanligt, fungerar riktigt bra med en blå ögonskugga.
  • Och slutligen om bruna ögon innehåller lite rött blir det riktigt snyggt med en grön ögonskugga.

Är man osäker kan man ofta få ett bra resultat med grön ögonskugga även om det finns inslag av annan färg än röd.