Bästa klapparna till vännerna

Nu när det inte är långt kvar till julen så är det hög tid att börja planera för årets inköp. Många av oss köper inte bara julklappar till familjen, inte sällan har vi några vänner som vi också gärna vill ge något fint till. Tillhör man en grupp med vänner som umgås regelbundet så är det inte helt ovanligt med julklappsleken. Leken innebär att alla köper en eller två gåvor till en förutbestämd summa pengar. Sedan samlas gruppen och slår träning om hur pakten ska fördelas. Vissa har regler som säkerställer att igen ska bli utan. Vanligast är att leken spelas efter en middag eller under något adventsmys tillsammans.

Oftast rör det sig om presenter som max kostar 250 kronor att köpa. Det brukar vara tillräckligt för att man skall kunna köpa något mer rejält som kommer att komma till användning. Studiofabuleuse har ett bra urval av olika produkter som kan passa bra för julklappsleken. Kanske en fin tvål eller en hudkräm kan passa bra som gåva, eller något fint ljus eller ett litet smycke. Om man tar sig lite tid att fundera så brukar det finnas en hel del att välja på. Om du har svårt att hitta en gåva så kanske du kan köpa flera billigare saker och skapa ett kit av det.

Om julklappsleken inte passar er och ni kanske försöker att skära ner på konsumtionen så finns också alternativet att lägga pengarna på att hitta på något tillsammans. Kanske kan ni istället för att köpa saker, gå ut och äta en middag tillsammans. Att unna sig lite vila tillsammans med en vän mitt i julstressen är inte heller en dum idé. Kanske kan ni unna er en spa dag eller en natt på hotell. Det finns med andra ord massvis att hitta på för den som släpper lös sin fantasi.