Kosttillskott för dig med problemhud

Plötsligt får du acne, torrhet eller rodnad i ansiktet och du sträcker dig genast efter din favoritkosmetika i hopp om att den kommer lösa problemet. Samtidigt som kosmetika är en nödvändig del i vår dagliga rutin, glömmer vi ofta bort en viktig sak. Vår hud är kroppens största organ och det organet behöver också näring inifrån.

Huden som skydd

För att huden ska kunna utföra sin grundläggande uppgift, nämligen att skydda kroppen med sin barriär, är ett tillräckligt intag av viktiga näringsämnen för huden nödvändigt. Det är möjligt att genom kost och kosttillskott komponera ihop en effektiv strategi för att förebygga och behandla olika former av hudsjukdomar. A-vitamin, C-vitamin, zink och omega-2 är exempel på kosttillskott som kan fungera.

Skräddarsydda supplement

Vi kan ta vitamin D som ett exempel på ett vitamin som är viktigt for huden. Patienter med en allvarligare form av atopisk dermatit har ofta brist på D-vitamin. Användningen av D-vitamin i form av ett kosttillskott har visat sig vara effektivt för att minska det allergiska svaret. Å andra sidan, hos personer med psoriasis har bristen av D-vitamin inte visat sig förvärra sjukdomen. En individuell strategi är nyckeln till att hitta något för dig, som ger framgång med hudproblem.