Så hittar du rätt färg på läppstiftet

Att en färg är snygg på en person men inte alls på dig beror på hudens underton. Hur vet du då vilken underton du har på din hud? Du kan lära dig mer på nätet eller ta hjälp av en makeup-artist.

Hud med kall underton

Om din hud är väldigt ljus, du har fräknar och dina blodkärl på handleden är blåa så innebär det att du har en kall underton. Färger som passar en kall underton har blåa eller lila undertoner. Då ska du välja en färg som har en underton åt det lila och blåa hållet. Om du vill ha ett rött läppstift, då ska du välja en nyans bland de djupa blåröda färgerna, Ljusa nyanser får dina läppar att se bleka ut.

Hud med varm underton

Har du mörk hud och blodkärlen på din handled har en grönaktig nyans. Oftast har en mörk hud en varm underton. Läppstiftsfärg som passar en varm underton är varm rött läppstift åt de orangea hållet – välj något passande på nätet för snygga läppar. Bäriga färger är supersnyggt på mörk hud.

Hud med neutral underton

En hud med neutral underton passar i alla färger och nyanser. Personer med olivfärgad hud har oftast en neutral underton och passar bäst i färger som går i korall och rosa.