Skapa en hudvårdsrutin som du orkar upprätthålla

Det är väldigt trendigt med hudvård just nu och det är många som redan har hakat på trenden och det är ännu fler som är sugna på att testa. Men utifrån så kan det se väldigt komplicerat ut. Hur vet man ens vad man ska ha och vad man har för hudtyp och vad är serum bra för och när ska jag använda det. Lugn, här kommer några råd för dig som är nybörjare så att du kan hitta en rutin som är lagom för dig. 

För reda ut vad du behöver så ska du börja med att se vilka problem du har med hyn. Kanske är det rynkor, stora porer, fet- eller torr hy. Det finns bra tester som du kan göra online som kan ge dig en fingervisning om vad som kan passa dig. Steg ett brukar alltid vara rengöring. Man brukar rekommendera att man rengör huden morgon och kväll. Det finns massvis med olika produkter för rengöring Dermashoppen.se har ett stort utbud som du kan titta på. För vissa är tvålar för sminkborttagning bäst, har du torr hy så kanske rengöringskrämer är ett bättre alternativ. När rengöringen är på plats så är återfuktningen den andra viktiga delen i en hudvårdsrutin. Det bästa är att ha två återfuktande krämer, en fetare för natten och en lättare för dagen. Under vintern finns det dock dom som övergår helt till nattkrämen för att huden kräver mer.

När du produkter för rengöring och återfuktning så är mycket vunnet. Du kan börja med enbart dessa två och testa dig fram, kanske prova olika märken och hitta rätt. Men vill du ytterligare förfina hudvårdsrutinen så är en härlig ansiktsmask något som många tycker om. När du ska köpa ansiktsmask så kan vi varmt rekommendera att du väljer någon med egenskaper som kan motverka dina hudproblem, kanske något som ger mer spänst om du har problem med rynkor exempelvis. Kanske kan du köpa några olika och testa dig fram. Med dessa tre steg så har du en hudvårdsrutin som innehåller alla basstegen och du kan bygga vidare med serum och annat på sikt om du vill.