Vilken hudtyp har du?

Det kan vara otroligt besvärligt att ta reda på vad sin hudtyp är. När det ska letas efter hudvård står det ofta att det är anpassat till en viss hudtyp. Men hur tar du reda på vad det är för hudtyp du har?

Ta reda på din hudtyp

Det finns flera sätt att ta reda på sin hudtyp. Först behöver du veta att de vanligaste hudtyperna som finns är torr, normal, blandad och oljig hy.

För att du ska kunna veta vilken hudtyp du har så behöver du först tvätta ansiktet med vatten. Därefter känner du på huden, om huden känns stram så har du troligen torr hud. Men om den känns oljig eller fet har du antagligen oljig hud. Däremot är huden glansig på vissa ställen och torr på andra är det sannolikt att du har blandhy. Känns inte huden på något speciellt sätt är det normal hy du har.

Torr hud

För alla er som har torr hud är det absolut viktigaste att återfukta huden. Men du får inte heller glömma att tvätta ansiktet. Det finns många produkter anpassade till torr hy. Dessa produkter torkar inte ut lika mycket och istället återfuktar. De finns med andra ord hjälp för dig med torr hud.